Information


- Din väg till ett bra hamsterägande

- Intresse föder kunskap

Det första du ska tänka på...

Innan du kontaktar mig, så vill jag att du noga har tänkt igenom ditt köp av hamster, jag får många mail från köpare där intresse för en liten hamster finns, ibland har jag kull och det passar bra, ibland får man vänta, en del som hör av sig, väljer att vänta på min kull, men när kullen sen väl är född, så har många redan köpt en hamster....

Trevligt såklart att du har hittat det du sökte! MEN, snälla, det är min tid du tar av.

Intresserad av att skriva upp dig på min intresselista?

Vill du skriva upp dig på min lista så är mitt enda krav, hittar du hamster på annat håll - hör av dig så jag kan ta bort dig, väljer du att avstå pga annan orsak - hör av dig så jag kan ta bort dig från listan.
Det är allt för ofta mina listor är fulla med köpare, jag avböjer ibland för att listorna är för långa, sen när jag väl börjar tinga ut hamstrarna - så har den intresserade köpt på annat håll, vilket medför alldeles för mycket merjobb för min del.

Vid köp

Vi säljer våra bebisar då vi anser att de är redo att lämna mamman, tidigast vid 5 v ålder.

Hamster säljes inte till barn under 16 år utan målsmans godkännande.
Som köpare av djur från Be-Bopz så har du alltid möjligheten att maila eller ringa om du undrar över något.

Fram till det att hamstern blir 5 veckor tar sig Be-Bopz rätten att ändra sig ang vilken hamster som stannar kvar hos oss . Vi kan ändra oss även om just den hamstern redan är tingad .

Vi kan även neka köpare som vi inte anser passande. Vi är väldigt måna om var våra djur hamnar då hemmet är det viktigaste och vad du som ny ägare kan erbjuda för hem till din nya lilla vän.
Likväl som du som köpare ställer krav på mig så ställer faktiskt även jag krav på mina köpare.

Har du planerat att använda den hamster du köper från oss i din avel så vill jag veta det vid första kontakten.
​Jag säljer endast 2 hamstrar från varje kull, till avel, förutom att jag behåller en själv.

När hamstern lämnar oss så hoppas vi den kommer vara pussvänlig och himla go! Tveka inte att höra av dig om du undrar något innan köpet .

Behöver du omplacera din hamster som du har köpt av mig, så vill jag bestämt säga, Du talar med mig först, innan du säljer vidare. Kan jag ta tillbaka hamstern, så gör jag det, helt beroende på om jag har plats hemma, så hittar jag ett nytt hem till din hamster, eller så hjälper jag dig gärna genom att annonsera på min hemsida och fb sida, jag vill INTE se mina djur till salu på blocket mm.
Du får dock inte tillbaka några pengar från mig.


Vad kostar en hamster från mig?

Mina hamstrar kostar 500 kr/st.
Det följer med mat den är van vid och självklart en massa goda råd.
Du har livslång support hos mig.
Stamtavla från Svenska Hamsterföreningen medföljer. 

Betalning för din hamster
​Betalning kommer att ske så snart du har får ditt mail att det är dags att välja hamster, i samband med att du väljer individ så betalar du hela avgiften och med betalningen så är den hamstern tingad för just dig. Det kan dröja upp till 4 veckor innan jag tingar ut individerna, detta är för att jag ibland kan ha lite beslutsångest om vem som ska stanna kvar, men har du fått besked om att det finns en hamster för dig i kullen så behöver du inte oroa dig, det blir din tur att välja. 

Hona eller hane?

Många av mina köpare har läst på internet att hanar är trevligare och tamare än honor, vilket självklart inte stämmer. Det handlar inte om könet på individen, det handlar om individen, ingen hane är den andra lik, ingen hona är den andra lik, så nej, hanar är inte tamare än honor.
När jag börjar hantera mina ungar i kullarna, så är det för att de ska vara hanterbara och trevliga när de flyttar från mig, men det är ditt jobb som ny matte eller husse att se till att bibehålla det som jag har gjort och det är även du som köpare som formar hamstern till det den blir, inte svårare än så. 

Långhår eller korthår?

Oavsett vad man vill ha så är de alla lika trevliga.
Många tycker att långhår är sötare, för de ser ut som små nallebjörnar, vilket de gör självklart, de kräver inget extra bara för att de är långhår heller, möjligen att man kan behöva kamma pälsen ibland och se till att slippa tovor.

Korthår kräver ingen pälsvård alls, anledningen till att jag mer har riktat in mig på korthår är den enkla anledningen, att jag tycker färgerna kommer fram mycket mer på en korthår. Sen tycker jag att typen på korthår har förbättrats enormt de senaste åren, vilket gör att även de ser nallebjörnsaktiga ut i huvudet.

Långhåriga hanar ska ha mer päls, de ska ha på sidor, bak och på rygg, honor har kjolar baktill, om vi enbart talar om hårlängd. Du väljer det som du tycker är finast. 

Ska jag köpa en eller två?

Jag säljer guldhamster, en guldhamster är solitär, den ska leva ensam, djurskyddslagen L80 säger att från att de är 8 veckor så ska en guldhamster leva ensam, så jag säljer dem inte tillsammans.

Självklart kan du som köpare få köpa två av mig, men det ska bo i separata burar hela sitt liv och det har heller inget behov av att träffa andra hamstrar.
Den enda gången jag låter mina träffas, är för parning. 

Kan jag ta ut min hamster?

En väldigt populär fråga som kommer upp varje sommar, men jag anser inte att en hamster har det behovet att komma ut, det är människans påfund att de måste komma ut och se den stora världen och att få känna vinden i sin päls.

En guldhamster är väldigt känslig för att utsättas för drag/blåst, marken kan vara kall och de kan då dra på sig en förskylning, de kan väldigt lätt bli förskylda.
De kan naturligtvis bli byte för djur så som katter och fåglar.
Så mitt svar är och förblir, de har inget behov av att komma ut. 

Krav - Bild på bur med inredning

Jag vill alltid ha bild på buren när den är inredd. Den enkla förklaringen är att jag har haft köpare som har sagt en sak, men haft en annan, därav mitt krav på bilder. 

Hämtning av hamster

När du hämtar din hamster så ska du ha med en transportbur, inte någon liten kartong/låda/för liten transportbur.
Du SKA ha en transportbur avsedd för ändamålet.
Transportburen ska vara runt måtten 20x30 cm, fråga om ni är osäkra.

Låna hane för avel

Jag kan absolut tänka mig att låna ut mina hanar för avel, frågan går alltid att ställa.
När du sen, om det passar, lånar in en hane från min uppfödning, så gäller följande:
- Antingen tar jag en unge som betalning för lånet eller så betalar du mig vad det kostar att köpa en hamster, i detta fallet 500 kr.

Vid en första kontakt, så kommer jag skicka ut ett informationsblad med ytterligare råd.

Ej tillåten bur
Ej tillåten bur
Rätt typ av bur
Rätt typ av bur
Be-Bopz 2005-2023
Alla rättigheter reserverade 2020
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!